LUFTPISTOL (3A)
60/40 skudd
Skive: Internasjonal luftskive.
Skyteavstand: 10 meter.
Skytetid: 1 time og 15 minutter for 60 skudd (for menn og junior menn, og veteranklasser), og 50 minutter for 40 skudd (kvinner og junior kvinner)
Standard, 40/30 skudd, serier på fem skudd/10 sek. Skytes med fem-skudds luftpistol.
Fallfigur, 40/30 skudd, serier på fem skudd mot fem figurer, 10 sek. Skytes med fem-skudd luftpistol. Ligner på skiskyting

Kaliber .177 (4,5 mm)
Avtrekksvekt: 500 gram.
Våpenvekt: Maksimalt 1500 gram
Våpenet skal være en luft- eller CO2 pistol.

Luftpistol er blitt en av de mest populære pistolgrenene, og er også en del av OL-programmet både for kvinner og menn. Luftpistolene kan kjøpes uten våpenlisens i Norge, slik at man kan begynne med luftpistolskyting uten å gjennomgå sikkerhetskurs.
Luftpistol (og luftrifle) skytes på 10 meters bane, og en luftbane kan rigges opp i idrettshaller eller andre rom som er store nok. Mange trener luftpistol hjemme i kjelleren, eller i stua, hvis den er stor nok. Men luftpistolene er ikke ufarlige, så sikkerheten må ivaretas uansett hvor man trener(!).
Skivene det skytes på har en 10’er ring som er 11 mm stor.

SPRINTLUFT (3B)
30 skudd
Skive: Internasjonal luftskive
Skyteavstand: 10 meter
Skytetid: 15 minutter

Sprintluft skytes mot blinker på 10 meters avstand. På samme måte som fripistol kan skytteren velge sitt eget tempo i skytingen. Skytteren skal bare skyte innen en bestemt tid.

Samtlige skyttere skal skyte 30 konkurranseskudd innen 15 minutter. Forberedelsestid på 5 minutter.

Akkurat som fripistoler, skal luftpistolene kun skyte ett og ett skudd, og det skal kun skytes ett skudd i hver blink før de skiftes. Våpenet skal være en luft- eller CO2 pistol. Avtrekksvekten må være minst 500 gram. Den totale vekten av våpenet må ikke overskride 1500 gram.

Maksimalt oppnåelig poengsum er 300 poeng.
Luftpistol skytes i stående stilling med en hånd.